The Art Society

In 2002 werd in België de eerste club voor verzamelaars van moderne en hedendaagse kunst opgericht. Sindsdien loodst The Art Society haar leden binnen in de meest exclusieve kunstenaarsateliers en privécollecties in binnen- en buitenland. Manager Charlotte Swenters geeft tekst en uitleg.

“The Art Society werd opgericht op initiatief van ING Private Banking, in samenwerking met Sotheby’s, IPARC en Hiscox als kunstminnende, trouwe partners. Makelaars kunnen dankzij de steun van Hiscox kandidaat-leden voordragen.”

The Art Society telt momenteel zo’n tweehonderd vaste leden. “Maar de interesse blijft groeien”, vertelt Swenters. “Wij kunnen onze leden dan ook ateliers en privécollecties laten bezoeken waar zelfs fervente kunstverzamelaars maar moeilijk toegang toe krijgen. De evenementen die we organiseren, zijn altijd een tikkeltje verrassend en behoorlijk exclusief. Zo trekken we eind mei naar Mallorca om op privédomeinen en in kunstenaarsateliers verborgen kunstschatten te gaan bezichtigen. Elke maand staat er daarnaast een daguitstap in België en omstreken op het programma. Afgelopen weekend trokken we bijvoorbeeld naar Oostende voor een bezoek aan Pascale Marthine Tayou in Mu.ZEE, in combinatie met een bezoek aan de Vanmoerkerke Collectie. The Art Society is ten slotte ook een hechte netwerkclub waar klanten van onze verschillende partners met elkaar in contact komen. Die succesformule blijven we elk jaar verder uitbouwen.” 

Voor meer informatie: www.theartsociety.be