De kunst van het verzamelen, de Vanhaerents Art Collection

Walter Vanhaerents is een verzamelaar van hedendaagse kunst.  In 2007 besliste hij om zijn collectie open te stellen voor het brede publiek in het hartje van Brussel.

Oorspronkelijk was het vooral de hedendaagse architectuur die mij interesseerde”, zegt Walter Vanhaerents. Tijdens zijn reizen en bezoeken aan het buitenland, vooral in Duitsland, ontdekte Walter de musea voor hedendaagse kunst, die vanuit architecturaal oogpunt zeer interessant zijn.  Al bijna 30 jaar verzamelt hij allerlei soorten voorwerpen van internationale hedendaagse kunst, zonder dat zijn passie voor architectuur is afgenomen. Walter verwelkomt intussen al meer dan 10 jaar bezoekers in een volledig heringerichte voormalige industriële ruimte in het hartje van Brussel, meer bepaald in de wijk Anneessens.

Hedendaagse kunst is een passie die van generatie op generatie wordt doorgegeven in de familie Vanhaerents. De kinderen van Walter zijn eveneens verzamelaars van hedendaagse kunst en ook zijn kleinkinderen tonen interesse in deze kunstvorm. Walter benadrukt echter dat “wat de collectie betreft, enkel mijn persoonlijke visie is vertegenwoordigd”.

Walter is gepassioneerd door zijn collectie en wil deze met het publiek delen via diverse thematische tentoonstellingen. Met zijn nieuwe concept “Viewing Depot” wil hij deze keer de andere kant van het kunstverzamelaarsdecor laten zien. Achter de collectie zelf schuilt immers heel wat werk op gebied van transport, restauratie, controle, archivering..... tot verzekering. 

Het heeft geen zin om Walter te vragen hoeveel voorwerpen zijn collectie telt; zijn antwoord daarop is heel duidelijk: “Ik hecht geen belang aan aantallen, maar aan kwaliteit.”

Boek hier uw tickets voor Viewing Depot: https://vanhaerentsartcollection.com/regular-tickets/