Kunstcollecties eenvoudig inventariseren via Amyart.app

Mensen met een passie voor kunst vinden in Hiscox de ideale verzekeringspartner. We begrijpen de emotionele waarde van kunstcollecties beter dan wie ook, maar hechten tegelijkertijd veel belang aan een correcte taxatie van kostbare voorwerpen. Die getaxeerde waarde is bij onze polissen Fine Art by Hiscox de verzekerde waarde, zodat onderverzekering geen kans maakt. Klanten kunnen dus op beide oren slapen.

Maar we gaan nog een stapje verder. Zo geven we onze klanten de kans om hun collectie digitaal op te slaan via Amyart.app. Deze webtoepassing laat kunstliefhebbers toe om hun  collectie gedetailleerd te inventariseren. Het is bijvoorbeeld perfect mogelijk om per voorwerp afbeeldingen, de naam van de kunstenaar, het type, de oplage, authenticiteit, attesten, geschatte waarde … op te nemen. Ook kunnen kunstbezitters deze informatie delen met experten binnen de kunstsector, zoals hun verzekeringsmakelaar. Dat gebeurt via een eenvoudige export van de gegevens over de collectie naar een Excel-document. “Met Amyart.app dragen we bij tot een verdere professionalisering van de kunstsector”, zegt Dimitri Riemis, één van de drijvende krachten achter de toepassing. Dimitri was trouwens in het verleden directeur van de Galerie Micheline Szwajcer en is op dit moment betrokken bij Tim Van Laere Gallery. “Er is een gratis light-versie van de app beschikbaar, geschikt voor één user. Wie een breder spectrum van mogelijkheden wenst of meer users wil toevoegen, betaalt hiervoor slechts 25 euro per maand. 

Wil u graag meer informatie over Amyart.app? Neem dan contact op met Dimitri Riemis via [email protected]. U vindt ook heel wat bijkomende info op www.amyart.app.