Hero banner with two coffee mugs

Schadeclaim na een beroepsfout? Zo beschermt u ondernemers optimaal.

Stel u even voor: u raadt een klant een verzekering aan die zijn bedrijf moet beschermen tegen schadeclaims door opdrachtgevers. Wanneer die klant per ongeluk een kop koffie omkiepert op de laptop van een topprospect, blijkt die specifieke schade niet gedekt te zijn door de beroepsaanprakelijkheidspolis die u hem verkocht. Klant boos én teleurgesteld.

Gelukkig zitten u en uw klanten altijd safe bij Hiscox. In onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering zit namelijk standaard een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vervat. Dus wat er ook gebeurt: uw klant is optimaal beschermd in geval van schadeclaims door de opdrachtgever of een derde partij.

Oké, maar elke sector is anders …
Inderdaad. Daarom ontwikkelde Hiscox beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor drie specifieke segmenten, waarin naast de algemene risico’s ook sectorgebonden fouten gedekt zijn. Geeft een consultancybedrijf een verkeerd advies waardoor een klant een belangrijke subsidie misloopt? Maakt een IT’er een cruciale fout bij het programmeren van software of lekt een marketingwerknemer per ongeluk vertrouwelijke informatie — of zoals hierboven beschreven: een hete kop latte over de laptop van een klant? Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering op maat weeft u een beresterk vangnet voor uw klanten. Zodat zij zich ten volle kunnen concentreren op wat ze het liefst doen: ondernemen.

Must-read voor makelaars: een verhelderende whitepaper
Hoe helpt u uw klanten om de ideale beroepsaansprakelijkheidsverzekering te kiezen? Eenvoudig: Hiscox stelde speciaal voor makelaars een whitepaper samen die u weldra kan downloaden op onze website. Daarin leggen we u aan de hand van praktijkvoorbeelden haarfijn uit hoe u professionals uit de IT-, de marketing- en de consultancysector met raad en daad kunt bijstaan. En u krijgt alle nodige info om in enkele minuten een gedetailleerde offerte aan te vragen of een polis op maat op te stellen, mét online onderschrijving. Kortom, alles wat u nodig hebt om uw kennis bij te spijkeren én om uw klanten zo goed mogelijk te informeren.

Wist u dat …
Hiscox al 25 jaar ervaring heeft in de verzekering van de beroepsaansprakelijkheid van ICT-professionals? Ons Europees netwerk van verzekeringsmakelaars verdedigt de belangen van ruim 20.000 ICT-bedrijven en staat zowel startende bedrijven als multinationals bij.

Bent u verzekeringsmakelaar en wenst u meer informatie over onze beroepsaansprakelijkheidspolissen of hebt u een specifieke vraag? Neem contact met ons op via [email protected].