CyberClear Hiscox BE
This is a child page of the Voor ondernemingen page.

CyberClear

Bescherm uw bedrijf tegen het onverwachte

Cybercrime is in de afgelopen jaren een steeds groter probleem geworden. De computer en internet zijn niet meer weg te denken uit het Belgische bedrijfsleven. Meer dan ooit is men afhankelijk van data en systemen. Van payrollgegevens tot klantenadressen, van creditcarddata tot medische informatie. Een inbreuk op de beveiliging ervan heeft vrijwel altijd gevolgen voor een bedrijf. CyberClear by Hiscox verzekert uw klant tegen de gevolgen van onder meer hacking, systeeminbraak, verloren gaan of gestolen worden van data of cyber-aanvallen.

Met Hiscox hoeft u geen opties aan te vinken. Onze verzekeringsvoorwaarden bevatten geen verborgen beveiligingseisen of voorbehouden. Zodra we uw klant als verzekerde is geaccepteerd, is hij met de meest uitgebreide dekking verzekerd. 

De verzekerde geniet van gratis advies. Hiscox werkt nauw samen met gerenommeerde partners voor juridisch advies en securityscans voor interne en externe beveiliging. Deze scans geven uw klant inzichten in de huidige status van de beveiligingsmaatregelen. Ook helpen onze partners om de cyberveiligheid te vergroten en daardoor de kans op schade sterk te verminderen.

Hoe goed is uw cyberveiligheid op orde? Met een korte vragenlijst van Hiscox weet u binnen 2 minuten uw Cyber Health-score. De tool vergelijkt in 2 minuten uw cyberveiligheid met duizenden anderen bedrijven ter wereld.

In 2020 werd 42% van de Belgische bedrijven getroffen door een cyberaanval. Welk soort bedrijven werd aangevallen? Welke waren de gevolgen? U leest het in deze infographic.

  • De bestanden van een klein bedrijf worden plotseling versleuteld en een hacker vraagt losgeld.
  • Een medewerker vergeet in de trein zijn laptop waarop persoonsgegevens staan, met als gevolg een meldingsplicht op grond van de AVG.
  • Een medewerker van een bedrijf schrijft € 25 000 over aan cybercriminelen nadat hij werd misleid door een phishing-e-mail die ogenschijnlijk door een senior manager was verzonden.
  • Een medewerker configureert in het weekend foutief een software-update, waardoor de systemen crashen en de bedrijfsactiviteit stilvalt.

De dreiging komt steeds dichterbij. Gemiddeld krijgt één op de twee bedrijven te maken met een cyberaanval. De geleden schade bedraagt al gauw meer dan € 10.000 en soms zelfs enkele miljoenen euro’s. In meer dan 15% van de gevallen bracht de aanval het voortbestaan van het bedrijf in gevaar.
Met een eenvoudige frauduleuze e-mail kan uw klant het slachtoffer worden van een opportunistische hacker die het misschien gemunt heeft op zijn klanten. De gevolgen kunnen meervoudig zijn.

De CyberClear by Hiscox-verzekering is een complete oplossing voor cyberbeveiliging die uw klanten begeleidt op technisch, juridisch, menselijk en financieel vlak... vóór, tijdens en na een crisis! Vóór een crisis? Inderdaad: Hiscox werkt al in een vroeg stadium samen met uw klanten, met name door hun medewerkers op te leiden in alle aspecten van cyberbeveiliging. En de polis biedt uw klanten tijdens en na een crisis brede garanties tegen cyberrisico’s, waarbij ze genieten van de expertise van een netwerk van experts.

Preventie - wij bieden uw klanten verschillende preventiediensten en opleidingen, aangepast
aan de omvang van hun bedrijf:

  • CyberClear Academy: opleiding van de medewerkers van uw klanten
  • Cyber Calculator: financiële risicobeoordeling
  • Hiscox Cyber Maturity Model: beoordeling van de capaciteit om cyberrisico’s te beheersen
  • Hiscox Cyber Health Check: beoordeling van de blootstelling aan cyberrisico’s

Bijstand - bij een incident en met een eenvoudig telefoontje, mobiliseren we onmiddellijk de
noodzakelijke specialisten om de crisis te beheersen.

Operationele kosten - we dekken de verschillende uitgaven, kosten en operationele verliezen die veroorzaakt werden door een cyberincident:

  • Gevolgen van inkomstenderving en kosten van corrigerende maatregelen
  • Kosten van de kennisgeving van de inbreuk op de gegevens aan regelgevende
  • instanties en personen
  • Kosten voor het terughalen van verloren, gestolen of beschadigde gegevens
  • Credit monitoring
  • Kosten voor verbetering
  • Cyberdiefstal
  • Ransomware
  • Juridische en onderzoekskosten voor regelgevers


Aansprakelijkheid - we behandelen alle klachten om uw commerciële belangen te beschermen:

  • schade aan derden (klanten, prospecten, leveranciers, enz.) en in het bijzonder schade als gevolg van een inbreuk in verband met persoonlijke en professionele gegevens, een virusoverdracht ...