Programmeerfout

Hoe u als makelaar de beschermengel wordt van IT-professionals

IT-projecten zijn erg risicogevoelig. En parcours de route kan er heel wat fout lopen. En hoewel IT’ers soms bovenmenselijke krachten toegeschreven krijgen, het blijven bovenal gemotiveerde professionals die ook wel eens een mindere dag hebben. Een server van een klant die uitvalt. Cruciale gegevens die plots verdwijnen in cyberspace. Een vastlopende check-out in een webshop door een foutje in de code. Het zijn beroepsfouten waar een IT-professional ’s nachts wakker van ligt.

De schuld voor het mislukken van IT-projecten ligt echter niet altijd bij de softwareontwikkelaar, de IT-consulent of de webarchitect. Vaak is het falen te wijten aan vage doelen bij de opdrachtgever of een steeds veranderende scope van het project. Kortom, factoren waarop de IT’er weinig vat heeft. Toch is het meestal de uitvoerder die de schuld in de schoenen geschoven krijgt.

Ingedekt tegen financiële klappen
IT-professionals kunnen in zo’n geval een stevige claim krijgen. Die kan al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s. En dat kan een IT-bedrijf in financiële moeilijkheden brengen. Voor een eenmanszaak of een kmo loopt het soms zelfs fataal af. Gelukkig hoeft het niet zover te komen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Hiscox dekt de juridische kosten en schadeclaims door een beroepsfout.

Welke troeven kunt u als verzekeringsmakelaar uitspelen?
Hebt u klanten in de IT-sector? Adviseer hen een beroepsaanprakelijkheidsverzekering die optimaal afgestemd is op hun vakgebied. Bij Hiscox dekt zo’n verzekering naast de algemene beroepsfouten ook de meeste risico’s die eigen zijn aan IT:

  • Codeerfouten die een website onbereikbaar maken, verhinderen dat gegevens opgeslagen worden, enz.
  • Onvrijwillige contractbreuk, bijvoorbeeld wanneer de IT’er de vooropgestelde deadline niet haalt.
  • Inbreuk op auteurs- en licentierechten.
  • Fouten die de activiteiten van de klant in het gedrang brengen, zoals het ongewild verspreiden van malware.
  • Verlies of beschadiging van documenten en elektronische data.

Wist u dat …
Hiscox al 25 jaar ervaring heeft in de verzekering van de beroepsaansprakelijkheid van ICT-professionals? Ons Europees netwerk van verzekeringsmakelaars verdedigt de belangen van ruim 20.000 ICT-bedrijven en staat zowel startende bedrijven als multinationals bij.

Bent u verzekeringsmakelaar en wenst u meer informatie over onze beroepsaansprakelijkheidspolissen of hebt u een specifieke vraag? Neem contact met ons op via [email protected].