Fine Art
This is a child page of the Voor particulieren page.

Fine Art

Fine Art is de kunstverzekering voor privéverzamelingen, bedrijfscollecties of museumcollecties. Het is een dekking die elke vorm van kunst omvat. Schilderijen en beeldhouwwerken, maar ook bijzondere objecten, installaties, tapijten, kostbaar aardewerk, juwelencollecties. Fine Art verzekert één exemplaar of een gehele collectie. De dekking beslaat alle risico’s. Dus thuis, maar ook op een tentoonstelling of tijdens transport.

Wat niet uitdrukkelijk uitgesloten is, is per definitie verzekerd. Dient u een claim in? Dan doen we niet moeilijk. Zo luidt onze stelregel. Als u dat wenst, kan u ten allen tijde beroep doen op onze professionele expert om de waarde van uw kunst te bepalen en om uw collectie naar waarde te verzekeren. Uw risico’s zijn gedekt, overal ter wereld en op elke locatie. Zelfs tijdens transport.

Is een kunstwerk na schadeherstel in waarde gedaald? Dan vergoeden we de waardevermindering. Bij diefstal gaat Hiscox actief op zoek om uw kunstwerk terug te vinden. Duikt een gestolen of verloren object uiteindelijk toch weer op? Dan krijgt u altijd de gelegenheid het terug te kopen.

Fine Art dekt uw kunstbezittingen tegen alle risico’s. Dus ook tegen beschadiging door een restaurateur of een schoonmaker. Bij een gedeeltelijke schade kan u dan kiezen voor contante schadevergoeding of een volledig vergoede restauratie en de eventuele minwaarde. In geval van diefstal, doet Hiscox alles er aan om uw kunstwerk terug te vinden. Is uw verloren of gestolen item uiteindelijk gevonden? U hebt altijd de mogelijkheid om het te recupereren. Nieuwe aankopen zijn standaard gedekt tot beloop van 25% van het totale verzekerde bedrag van de polis.

Hiscox is de private insurer die uw passie voor kunst deelt. Fine Art is daarom een verzekering die u deze passie teruggeeft, ondanks de kunstroof, de beschadiging, de brand. We dekken alle risico’s, zonder discussie. En we bieden een service die begint met uitbetalen, in plaats van ermee te eindigen. Ook na uitbetaling helpt Hiscox. Al diverse keren vonden we gestolen kunstwerken voor onze cliënten terug.

Het moest de kunstroof van het jaar worden. Maar een ervaren beveiliger wantrouwde zijn collega. En betrapte hem uiteindelijk met kunstwerken van bijna één miljoen euro. Bij de arrestatie raakte één schilderij beschadigd. Hiscox schakelde direct een gerenommeerde restaurateur in en betaalde de rekening van € 174.000. Daarnaast vergoedden we de waardevermindering van het kunstwerk volledig. De cliënt toonde zich dankbaar over de snelle restauratie en de ongecompliceerde schadevergoeding.